به ما بپیوندید

رمزگذاری end-to-end در مسنجر فیس‌بوک

10/07/2016

تواناتک: روزانه شاهد افزایش استفاده از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان برای برقراری ارتباطات هستیم. امنیت در اپلیکیشن‌های پیام‌رسان موضوع بسیار مهم و قابل توجهی است. مسنجر فیس‌بوک، یکی از پیام‌رسان‌هایی است که کاربران زیادی در سرتاسر دنیا از آن استفاده می‌کند.  فیس‌بوک سرانجام در روزهای گذشته از استفاده از رمزگذاری end-to-end در مسنجر خود رونمایی کرد. در این مقاله آموزشی به بررسی این قابلیت جدید در مسنجر فیس‌بوک و نحوه استفاده از آن می‌پردازیم.

فیس‌بوک در روزهای گذشته با انتشار این خبر، به یک میلیارد کاربر مسنجر خود این اطمینان را داد که با استفاده از این قابلیت در مسنجر فیس‌بوک، می‌توانید از اطلاعات خود در برایر هکرها، سازمان‌ها و حکومت‌ها و حتی فیس‌بوک محافظت کنید. این قابلیت در ماه جولای مرحله تست خود را آغاز کرده بود ولی اکنون کلیه کاربران این مسنجر این قابلیت بهره‌مند هستند.

فیس‌بوک رمزگذاری در مسنجر خود را در قالب Secret Conversations، یا چت مخفی نام‌گذاری کرد. وقتی در پیام‌رسانی از رمزگذاری end-to-end استفاده می‌شود، هیچ فردی غیر از فرستنده و گیرنده امکان دسترسی، ذخیره و تغییر پیام‌ها را ندارند.

این قابلیت در این مرحله بر روی اپلیکیشن مسنجر فیس‌بوک در سیستم‌عامل‌های iOS و اندروید قابل استفاده و هنوز پیام‌های شما در نسخه تحت وب مسنجر فیس‌بوک رمزگذاری نمی‌شود.

برای استفاده از این قابلیت در پیام‌رسان فیس‌بوک، کافی است مخاطب مورد نظر را انتخاب کنید، در صفحه‌ای که باز می‌شود گزینه Secret Conversations را انتخاب کنید و شروع به چت کنید در این حالت کلیه مکاتبات شما رمزگذاری می‌شود. این قابلیت این امکان را به شما می‌دهد که زمانی را برای از بین رفتن پیام‌های خود تعریف کنید. شما می‌توانید انتخاب کنید ۵ ثانیه بعد و یا یک روز بعد پیام‌های شما به صورت اتوماتیک برای امنیت بیشتر حذف شوند.

در صفحه‌ای که در حال چت با مخاطب مورد نظر خود هستید، علامت تایمر را می‌بینید، با انتخاب این گزینه و زمان مورد نظر، می‌توانید مشخص کنید مکاتبات شما چه زمانی به صورت اتوماتیک از بین رود. شما می‌توانید کلیه پیام‌هایی هم که در حالت Secret Conversations ارسال کردید، را به صورت یکجا از بین ببرید. به تب Me اپلیکیشن مراجعه کنید، بخش Secret Conversations را انتخاب کنید، و گزینه Delete Secret Conversations را بزنید، کلیه هیستوری چت شما در این حالت در دستگاه شما به صورت برای همیشه پاک می‌شود.

در زمانی که شما از قابلیت Secret Conversations برای رمزگذاری پیام‌های خود استفاده می‌کنید، در این حالت امکان ارسال ویدیو و گیف را ندارید، ولی می‌توانید عکس و استیکر ارسال کنید. برای استفاده از این قابلیت حتما باید اپلیکیشن مسنجر فیس‌بوک در دستگاه شما و مخاطب مورد نظر شما به‌روزشده باشد و شما از نسخه به‌روز شده استفاده کنید.

نکته قابل توجه این است که باید حتما برای رمزگذاری پیام‌ها در اپلیکیشن مسنجر فیس‌بوک قابلیت Secret Conversations را فعال کنید، چرا که در حالت چت معمولی، به هیچ‌عنوان پیام‌های رمزگذاری نمی‌شود. تلگرام و اپلیکیشن الو گوگل هم این‌گونه هستند، حتما باید قابلیت‌های رمزگذاری را در آنها فعال کرد، تا پیام‌های شما در حالت امن رد و بدل شود.

دیدگاه جدیدی بگذارید

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
تازه‌سازی Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.
Back to Top