به ما بپیوندید

به‌روزرسانی: توییتر امن در ۱۰ قدم

02/19/2016

درست مثل همه سرویس‌های دیگر آنلاین، انتخاب پسورد مطمئن اولین قدم افزایش امنیت اکانت توییتر شماست. به جای تعیین پسوردهای ناامن مثل 1234 یا Tehran1392 از پسوردهای حاوی حرف بزرگ، کوچک، اعداد و علائم استفاده کنید مثلا: Rpsw_12s

تغییر پسورد در حالت پیش‌فرض و اولیه توییتر بسیار ساده است، کافی است فردی پسورد شما را به دست بیاورد یا حدس بزند، او به راحتی قادر به تغییر پسورد و قطع دسترسی شما به توییتر خواهد بود؛ برای جلوگیری از این کار می‌توانید در قسمت: https://twitter.com/settings/security گزینه تصویر زیر را فعال کنید.

توییتر هم مانند گوگل سیستم تایید هویت دو مرحله‌ای را برای بسیاری از کشورها فعال کرده است، کافی است به قسمت تغییرات امنیتی اکانت https://twitter.com/settings/security  بروید و گزینه تایید هویت با تکست به شماره موبایل خود را فعال کنید. این مکان برای کاربرانی که از اپ توییتر استفاده می‌کنند هم وجود دارد.

توصیه دوم عدم اتصال به توییتر از کامپیوتر، تبلت یا تلفن هوشمند ناشناس است. دستگاه‌های ناشناس با ساده‌ترین روش‌ها می‌توانند پسورد و مشخصات اکانت شما را ذخیره کنند. باز مثل همه سرویس‌های اینترنتی دیگر حتی روی کامپیوتر شخصی خود نیز پس از پایان استفاده از توییتر از اپ یا برنامه توییتر خروج قطعی  یا "Log out" کنید.

مقابله با فیشینگ

حملات فیشینگ از متداول‌ترین نوع حملات علیه کاربران توییتر است. در سال‌های گذشته ده‌ها هزار کاربر توییتر قربانی یکی از این دو نوع حمله فیشینگ شده‌اند، برای شما یک "direct Message" یا پیام مستقیم ارسال می‌شود که مثلا فردی عکس‌های نامناسب شما را منتشر کرده و یا اینکه در توییت فرد ناشناسی "mention" می‌شوید. در هر دو مورد یک لینک کوتاه شده مثلا  http://bit.ly/Wn2Xd وجود دارد با کلیک بر آن لینک وارد سایتی می‌شوید که ظاهری مشابه توییتر دارد. آن سایت خواستار ورود مجدد نام کاربری و پسورد از شما می‌شود. این اطلاعات برای هکر ارسال خواهد شد. همیشه در هنگام استفاده از توییتر قبل از هر کاری قسمت آدرس پنجره مرورگر خود را کنترل کنید.

حریم خصوصی : جلوگیری از تگ شدن در عکس‌های کاربران ناشناس

در حالت پیش‌فرض کاربران کاملا ناشناس با دانستن آدرس توییتر شما می‌توانند شما را در تصاویر توییتشان تگ کنند یا برچسب بزنند. برای جلوگیری از این کار به قسمت تنظیمات حریم خصوصی (Privacy) توییتر خود بروید:

سه نوع تنظیم وجود دارد : https://twitter.com/settings/security 

۱- همه اجازه خواهند داشت شما را تگ کنند.

۲ - فقط کسانی که آن‌ها را فالو می‌کنید، اجازه خواهند داشت شما را تگ کنند.

۳ - هیچ‌کس  نمی‌تواند شما را در تصاویرش تگ کند.

محدود کردن دسترسی عموم به توییت‌ها (Protect my Tweets)

اگر در قسمت تنظیمات حریم خصوصی اکانت خود https://twitter.com/settings/security  گزینه "Protect my Tweets" را انتخاب کنید. از این پس فقط افرادی که تایید می‌کنید قادر به مشاهده و یا ریتوییت توییت‌های شما خواهند بود. اما برای توییت‌های عمومی و سابق شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟ توییتر نمی‌تواند تضمین کند که تمام توییت‌های سابق شما نیز خصوصی خواهند شد.

حریم خصوصی:  خاموش کردن موقعیت جغرافیایی

اپ موبایل و تبلت توییتر، مکان جغرافیایی شما را به توییت‌هایتان اضافه می‌کند. قبل از استفاده امکان موقعیت جغرافیایی مطمئن باشید که الصاق آن محل برای شما ایجاد مشکل نخواهد کرد. ساده‌ترین مثال تهدید ناشی از موقعیت جغرافیایی این است که وقتی از شهری با چند هزار کیلومتر از محل سکونتتان با موقعیت روشن، توییت می‌کنید. همه کاربران حتی ناشناس می‌توانند به روشنی ببینند که شما در سفر هستید و منزلتان خالی است. می‌توانید این امکان را در قسمت حریم خصوصی خاموش و تمام موقعیت‌های سابق را پاک کنید.

حریم خصوصی: آیا با جستجوی ایمیل می‌توان شما را روی توییتر پیدا کرد؟
اگر این امکان روشن باشد، همه کاربران اینترنت می‌توانند با وارد کردن ایمیلی که با آن روی توییتر ثبت نام کرده‌اید، شما را بیابند. آیا مطمئن هستید برایتان مشکلی پیش نمی‌آید اگر بین اکانت - مثلا با نام مستعار - توییتر شما و هویت واقعی‌تان ارتباط برقرار شود؟ 

امنیت اکانت توییتر: اپ‌های دارای دسترسی به توییتر شما

مثل فیسبوک در توییتر هم می‌توان به برخی برنامه‌های کاربردی اجازه دسترسی به اطلاعات اکانت، فهرست فالوئرها و سایر اطلاعات پروفایل را داد، مثلا اپ دسترسی به توییتر روی آیپد، آیفون یا اندروید و برنامه‌هایی مثل "Hootsuite‌"؛ آیا از صحت این برنامه‌ها اطمینان دارید؟ آیا آن‌ها را از محل دانلود مجاز مثل اپ استور (App store) یا
گوگل پلی (Google play) دانلود و نصب کرده‌اید؟ 

به قسمتی که تمام اپ‌های نصب شده شما لیست شده است بروید: https://twitter.com/settings/applications

آیا همه این اپ‌ها را خود شما نصب کرده‌اید؟ در بسیاری از موارد هکرها بعد از ورود به اکانت شما حتی پسورد را عوض نمی‌کنند بلکه اپ خاصی را نصب می‌کنند که به اکانت شما دسترسی دائمی خواهد داشت. راجع به اپ‌های نصب شده تحقیق کنید، آن‌ها را که تصادفا نصب کرده‌اید، استفاده خاصی برایتان ندارد یا نمی‌شناسید با کلیک روی دکمه مقابل "Revoke"  قطع دسترسی کنید.

قبل از فشردن دکمه توییت دقت کنید!
 شما هم در صورت توییت یک مطلب و هم بازتوییت آن، می‌توانید مطلب نشر و بازنشر شده را حذف کنید. اما این به این معنا نیست که مطلب برای همیشه پاک شده است مانند بسیاری موارد دیگر. کاربران این امکان را دارند که آخرین توییت‌های شما را ذخیره کنند. بنابراین حتی پس از حذف توییت نسخه‌ای از آن در دست بسیاری کاربران باقی خواهد ماند. بارها کاربری که به دلیل عصبانیت و غیره مطلبی را توییت و حتی بلافاصله پاک کرده است، هزینه نشر وسیع کپی - نسخه آفلاین توییت حذف شده خود را پرداخته است. بهترین راه برای جلوگیری از بازنشر مطالب خشونت‌آمیز، توهین‌آمیز و حساسیت‌برانگیز، توییت نکردن این موارد است.

Back to Top