روش حذف کامل حساب گوگل و بازیابی حساب حذف‌شده

امروزه کاربران زیادی ازجی‌میل‌ (سرویس ایمیل گوگل) و سرویس‌های دیگر گوگل استفاده می‌کنند. برخی  کاربران وقتی به هر دلیل تصمیم به حذف اکانت‌ خود می‌گیرند تصور می‌کنند فقط با پاک‌کردن جی‌میل‌، حساب گوگل‌شان را به صورت کامل حذف کرده‌اند؛ در صورتی که فقط سرویس ایمیل گوگل حذف شده است وآن‌ها هنوز امکان دسترسی به بقیه‌ سرویس‌های گوگل را دارند. همچنین ممکن است شما بعد از حذف حساب گوگل‌تان پشیمان شوید و بخواهید آن را بازیابی کنید، اما باید بدانید گوگل تا مدتی اجازه این کار را به شما می‌دهد. در ادامه به این دو مسئله می‌پردازیم.
 

قبل از آموزش حذف حساب گوگل توصیه می‌کنیم یک نسخه از همه اطلاعات حساب‌‌تان را، که در سرورهای گوگل ذخیره شده است، دانلود کنید تا با حذف اکانت، آن‌ها را از دست ندهید. 

 برای این کار حساب‌تان ابتدا لاگ‌این کنید و به بخش My Account بروید.

زیر بخش «Accounts & Preferences» روی «Delete your account or services» کلیک کنید.

در بخش بعدی «Delete products» را انتخاب کنید.

در مرحله بعدی، روی لینک آبی رنگ «Download Data» کلیک کنید.

سپس لیستی از تمام اطلاعات ذخیر‌شده روی سرورهای گوگل در اختیارتان قرار می‌گیرد. اطلاعاتی را که می‌خواهید انتخاب کنید و در آخر «Next» را بزنید.

بعد باید نوع فرمت فایل آرشیوی و حداکثر مقدار حجم آن را انتخاب کنید. در آخر هم نحوه ارسال لینک دانلود را از طریق بخش «Delivery Method» انتخاب کنید؛ مثلا ارسال به ایمیل یا دراپ‌باکس.

پس از پایان کار روی «Create archive» کلیک کنید تا مراحل ساخت لینک آغاز شود. معمولا این کار کمی زمان‌بر است و بسته به حجم اطلاعات‌تان ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

اما چطور یک حساب گوگل را با تمام اطلاعاتش حذف کنیم.

برای این کار به «My Account» بروید.

 بعد زیر بخش «Accounts & Preferences» روی «Delete your account or services» کلیک کنید. 

سپس گزینه «Delete Google Account and Data» را انتخاب و رمز عبورتان را وارد کنید.

حالا تیک هر دو شرطی را که گوگل برای‎تان گذاشته است فعال کنید و در آخر با کلیک روی «Delete Account» مراحل را به پایان برسانید.

وقتی حساب شما و اطلاعات‌اش پاک شد این پیام را خواهید دید.

اکنون حساب گوگل‌ شما کاملا حذف شده است و دیگر نمی‌توانید از سرویس‌های گوگل استفاده کنید.

اما ممکن است بعد از مدت کوتاهی، دوباره بخواهید آن را بازیابی و از آن استفاده کنید.

گوگل این امکان را به شما می‌دهد؛ به شرطی که زمان زیادی از حذف حساب‌تان نگذشته باشد. چون گوگل برای مدت کوتاهی حساب کاربری شما را در سرورهای‌اش حفظ می‌کند. البته دقیقا مشخص نیست که تا چه مدتی حساب‌های حذف‌شده را نگه می‌دارد و امکان بازیابی وجود دارد، پس باید سریع اقدام کنید.

برای این کار به آدرس https://myaccount.google.com/ بروید.

ایمیل یا شماره تلفن حسابی را که می‌خواهید بازیابی کنید وارد کنید.

سپس به شما گفته می‌شود که این حساب پیش‌تر حذف شده است. با این حال گزینه «Attempt to restore this account» برای بازیابی در اختیارتان قرار داده می‌شود.

در نهایت آخرین پسوردی را که به یاد دارید وارد کنید و روی «Next» کلیک کنید.

اگر مراحل را درست طی کرده باشید و حساب‌تان هم قابلیت بازیابی داشته باشد، گوگل دوباره امکان دسترسی به آن را برای‎تان فراهم می‌کند.

در آخر یادآوری می‌کنیم اگر می‌خواهید حساب گوگل‌تان را حذف کنید، مراقب باشید که فقط به حذف اکانت جی‌میل‌ بسنده نکنید. بلکه با روشی که توضیح دادیم حساب و تمام اطلاعات درون آن را حذف کنید.