جلوگیری از دعوتنامه‌های عضویت در کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در دستگاه هوشمندتان به طور ناخواسته با پیامی روبه‌رو شده‌ باشید که شما را به عضویت در یک کانال یا گروه تلگرامی ترغیب می‌کند و مثلا می‌گوید: «می‌خواهید در فلان کانال عضو بشوید؟» چنین پیام‌هایی حتی ممکن است بدون این‌که در تلگرام عضو باشید، نمایش داده شود و وقتی تعدادش زیاد شود هم بسیار آزاردهنده خواهد بود. در ادامه به این پیام‌ها و روش جلوگیری از نمایش آن‌ها می‌پردازیم.

عوامل دریافت دعوت‌نامه‌های ناخواسته

وجود اپلیکیشن‌های مخرب و آلوده یکی از دلایل اصلی این پیام‌های آزاردهنده است. اگر با پیام‌های خودکار دعوت به عضویت در کانال‌ها مواجهه می‌شوید، مطمئن باشید یک اپلیکیشن مخرب همراه با یک کد اختصاصی در دستگاه هوشمند شما نصب شده که این کد اختصاصی به یک لینک کانال تلگرامی وصل است و به طور خودکار برای شما پیام دعوت به کانال ارسال می‌کند. کلا این روش تبلیغات، بین مارکت‌های داخلی ایرانی رایج شده که بسیار هم خطرناک است. 

چگونه از شر این پیام‌ها خلاص شویم

اپلیکیشن‌های روی دستگاه‌تان را بررسی کنید و هر کدام که رفتار مشکوکی دارد را حذف کنید. مطمئن باشید ریشه این مشکلات در اپلیکیشن‌های آلوده‌ای است که از مارکت‌های غیررسمی دانلود کرده‌اید یا اپ‌هایی که فایلشان را مستقیم دانلود و نصب کردید.

کافی ست یادتان باشد که از چه زمانی با این پیام‌های ناخواسته روبه‌رو شده‌اید، تا ببینید آن موقع چه اپ یا اپ‌هایی را نصب کرده‌اید و بعد آن‌ها را پاک کنید. بنابراین تواناتک همواره توصیه می‌کند که حتما اپ‌ها را فقط از مارکت‌های اصلی و رسمی دانلود کنید. 

عضویت در کانال‌های زیاد می‌تواند دلیل دیگر این مشکل باشد. توصیه ما این است که هر از گاهی لیست کانال‌هایی که عضو آن هستید را بررسی کنید و از آن‌هایی که فکر می‌کنید مفید نیستند، بیرون بیایید.

استفاده از نسخه‌های غیررسمی تلگرام مثل «موبوگرام» یا «تلگرام بدون فیلتر»، که اپ‌های مخربی هستند، هم می‌تواند علت این موضوع باشد. به همین دلیل برای حفظ امنیت و حریم خصوصی‌تان هرگز از اپ‌های غیررسمی تلگرام استفاده نکنید. فقط از اپ رسمی تلگرام استفاده کنید و آن را هم از مارکت‌های معتبر بگیرید. 

جدای از این موارد، تلگرام در تنظیماتش راهی را برای جلوگیری از عضویت ناخواسته کاربران در کانال‌ها و گروه‌ها قرار داده است. یعنی از آن طریق می‌توانید مشخص کنید که چه کسانی اجازه داشته باشند شما را به گروه‌ها و کانال‌ها اضافه کنند.

اما چگونه؟

ابتدا به قسمت Settings تلگرام بروید. برای این کار در آی.او.اس روی دکمه Settings بزنید و در اندروید هم روی آیکون سه‌خط بالا در سمت چپ زده و وارد Settings شوید. سپس در اندروید روی Groups بزنید و در آی.او.اس Groups & channels را انتخاب کنید.

در این بخش، دو گزینه وجود دارد: Everybody و My Contacts. انتخاب Everybody یعنی به همه کاربران اجازه اضافه‌کردن‌ خودتان به گروه‌ها و کانال‌ها را می‌دهید. اما انتخاب My Contacts یعنی فقط کسانی که در لیست مخاطبین شما هستند، می‌توانند شما را به گروه‌ها و کانال‌ها اضافه کنند. پس در این حالت از دست افراد ناشناس در امان خواهید بود. 

نکته آخر این‌که این دو گزینه، در نسخه اندروید، فقط شامل گروه‌ها می‌شود و پیشنهاد ما انتخاب گزینه دوم است.