«یک بار در جریان پیگیری پرونده ادمینهای تلگرامی حامی دولت آقای بیژن قاسمزاده بدون هیچ تعارفی به خود بنده عرض کرد بعد از انتخابات میدم محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت فعلی، رو با گونی بیارن.»
این روایت علی مجتهدزاده - وکیل دادگستری - از بیژن قاسمزاده است؛ مردی که اکنون به عنوان متهم ردیف یازدهم پرونده فساد اکبر طبری روی صندلی محاکمه نشسته است. مردی که همین چندسال پیش با قدرت میگفت وزیر اطلاعات را نیز در گونی خواهد کرد همان کسیست که دستور فیلترینگ تلگرام را نیز به صورت رسمی صادر کرد. اگرچه عزم فیلترینگ تلگرام از سوی نهادها و افراد بالادستی در جمهوری اسلامی جزم شده بود ولی واقعیت این بود که صدور دستور قضایی آن را نمیتوانستند به هر کسی بسپارند. کسی باید این دستور را اجرا میکرد که از گستاخی لازم برای بدنامی برخوردار باشد؛ اینگونه بود که بیژن قاسمزاده به عنوان بازپرس وقت دادسرای فرهنگ و رسانه برای چنین منظوری انتخاب شد.
برای اینکه بتوانیم نگاهها در جمهوری اسلامی به بیژن قاسمزاده را دریابیم کافیست به این تمجید خبرگزاری برنا (خبرگزاری مربوط به وزارت ورزش و جوانان) از بیژن قاسمزاده اشاره کنیم که در پاسخ به روابط فاسد اقتصادی او با برخی ورزشکاران و شایعات پیرامون آن، در اسفند ۹۵ اینگونه نوشت: « یکی از مهمترین ویژگیهای قاسمزاده سلامت اوست وگرنه دلیل نداشت پرونده مهم و کلان در دستگاه قضایی به او ارجاع شود؛ ضمن اینکه در حوزه ورزشی نیز پروندههای مهمی به وی ارجاع شده و وزارت ورزش و جوانان و جامعه ورزش میتوانند در خصوص سلامت وی شهادت دهند».
اشاره این خبرگزاری به ارجاع پروندههای «مهم و کلان» به قاسمزاده خود محل توجه است و نشان میدهد قاسمزاده در واقع به عنوان کسی در قوه قضاییه حضور داشت که از بدنامی در سپر بلا شدن برای جمهوری اسلامی نمیهراسید.
البته روابط خوب خبرگزاری برنا با قاسمزاده را وقتی میتوانیم بهتر دریابیم که در نظر بگیریم قاسمزاده زمانی بازپرس ویژه ورزش در دادسرای کارکنان دولت بود و یکی از مهمترین پروندههای او مربوط به سال ۱۳۹۴ بود که قرار بازداشت سوشا مکانی را به علت حضور در «مهمانیهای مختلط» صادر کرد. او در آن جایگاه حتی وساطت چهرههایی چون علی پروین و علی دایی را نیز برنمیتابید.
دستور بازداشت امیر تتلو را نیز قاسمزاده صادر کرد. او فشاری سنگین روی امیرحسین مقصودلو (مشهور به امیر تتلو) میآورد و بابت رفتارها و اظهارنظراتش مدام او را تحتفشار قرار میداد و در نهایت از طرف او توهین شنید. این شد که در سال ۱۳۹۵ دستور احضار او را داد و لباسشخصیها نیز تتلو را بازداشت کردند. از تتلو نقلقولی توهینآمیز خطاب به قاسمزاده منتشر شده است که در آن اشاره به گوش کشتیگیری و شکسته قاسمزاده نیز میکند: «آقای محترم! من نمیرم آنجا. جلب مرا بگیر. مگه لاتبازیه با گوش شکسته بنشینی هر چی دوست داری برای هر کی بفرستی؟ اگه لاتبازیه، بچرخ تا بچرخیم. ما رو بفرست تو.»
صدور قرار بازداشت برای دو چهره محبوب ورزشی و هنری خود تاییدگر ادعای خبرگزاری برناست که در بالا آمده است؛ اینکه پروندههای «مهم و کلان» به قاسمزاده ارجاع میشد. پس کاملا قابل انتظار بود که مقامات بالادستی از او بخواهند در جایگاه بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه، دستور فیلترینگ تلگرام را صادر کند.
مردی که فعالیتهای قضایی خود را در قوه قضاییه از سال ۱۳۹۰ و از ریاست بر کمیته انضباطی فدراسیون کشتی شروع کرد خیلی زود از قوه قضاییه صادق لاریجانی ترفیع گرفت، به دادسرای فرهنگ و رسانه رفت و در سالهای دهه ۹۰ خورشیدی یکهتازی کرد. این تازش او با صدور دستور فیلتر تلگرام به اوج رسید و در انتهای این دهه و با خروج صادق لاریجانی از قوه قضاییه، ستاره اقبال او نیز افول کرد و اکنون به عنوان یکی از متهمان پرونده فساد اکبر طبری - معاون سابق اجرایی قوه قضاییه - روی صندلی دادگاه مینشیند و با قرار وثیقه آزاد است.