در اردیبهشت ۹۹ بود که «جواد جاویدنیا» از پست سرپرستی معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور کنار گذاشته شد و «جواد بابایی» به عنوان معاون امور فضای مجازی دادستانی کل به کار گماشته شد. نکته مهم درباره این انتصاب این است که اگرچه معاونت فضای مجازی زیر نظر دادستانی کل فعالیت میکند ولی حکم جواد بابایی را شخص «ابراهیم رییسی» به عنوان رییس قوه قضاییه صادر کرده است.
«محمد منتظری» در مقام «دادستان کل کشور» نیز از نارضایتی خود و بالادستیهایش - از جمله خامنهای - از وضعیت فضای مجازی گفت و خواهان «حسن استفاده» از آن شد. به گفته او «دشمن» از طریق فضای مجازی در صدد واردکردن «بیشترین ضربه» به جمهوری اسلامی است.
جلوه امنیتی به فضای مجازی بخشیدن از جمله رویکردهای بسیار مورد علاقه مقامات جمهوری اسلامی است. منتظری در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: «در نظام جمهوری اسلامی این انتظار وجود دارد که از این فضا استفاده بهینه شود اما متاسفانه میبینیم این موضوع دستخوش یک سری مسائل و اغراضها شده و به عبارت دقیقتر از این فضا حسن استفاده نمیشود.»
یکی دیگر از رویکردهای مورد علاقه در میان مقامات جمهوری اسلامی این است که علیرغم اینکه خود بیشترین اختیارات را در اختیار دارند همیشه از دیگران گله دارند و خود را همیشه در صف «منتقدان» قرار میدهند. همچون سخنان محمد منتظری در بالا یا سخنرانیهای مکرر خامنهای درباره فضای مجازی یا متنی که جواد جاویدنیا هنگام کنارگذاشتن خود منتشر کرده است.
«جواد جاویدنیا» در متنی که به متن خداحافظی او میمانست به صورت کاملا تهاجمی به برخی از مقامات - بدون ذکر نام آنها حمله کرد - و آنها را «بنیصدر صفتان» نامید و از لایوهای اینستاگرامی نیز به عنوان «لایوهای متعفن اینستاگرام» یاد کرد.
در سخن او چنین آمده بود: «ای کاش کسانی که از مسئولیت داشتن فقط فریادزدن بی عمل را آموختهاند و عملنکردن به منویات مقام معظم رهبری را به جای ارتباط دادن به بیعرضگی خود به این و آن نسبت میدهند و ما نمیتوانیم را بر سر ما میکوبند، لحظهای غیرت کنند و فقط ساعاتی لایوهای متعفن اینستاگرام را ببینند و به غیرت انقلابی خود افتخار کنند که با شیوه عملکرد چندین ساله خود چه بر سر نسل جوان کشور آوردهاند؟»
درباره جواد بابایی نیز اگرچه ظاهرا چهره جوانتری به نظر میرسد نباید ناگفته گذاشت که او از جمله کسانیست که از رویکردهای بسیار تنگنظرانه و افراطی در قبال فضای مجازی حمایت میکند. او که عنوان «دکتر» را نیز یدک میکشد، پیش از این در پست سرپرست دادسرای جرایم رایانهای حضور داشت و در این مقام در بازداشت فعالان فضای مجازی بسیار فعالانه عمل میکرد. در این دوره بود که «پروژه عنکبوت» اجرا شد.
نباید فراموش کرد که این پروژه را «مرکز جرائم سازمانیافته سایبری» رهبری میکرد که وابسته به سپاه پاسداران است و بر این اساس میتوان به راحتی از همکاری نهادی - شخصی جواد بابایی با سپاه پاسداران گفت که دستکم یکی از آنها همین پروژه عنکبوت است که در سال ۱۳۹۵ انجام پذیرفت و طی آن دهها چهره محبوب اینستاگرامی که به عنوان مدل فعالیت میکردند یا صفحات مدلینگ را اداره میکردند احضار شدند و دستکم هشت تن از آنان حتی بازداشت شدند.
جواد بابایی که در گفتگوها گاهی به عنوان «استاد مرکز آموزش قوه قضاییه» نیز معرفی میشود یک بار در گفتگویی درباره نوع استفاده از فضای مجازی، مدعی شده بود که هرچه استفاده از فضای مجازی بیشتر شود احتمالا انجام عمل خلاف و بزهکارانه نیز بیشتر میشود و بر این اساس او اساسا استفاده از «فیسبوک» را یک «رفتار پرخطر» دانسته بود!
برای آشنایی با نوع نگاه معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور این بخش از گفتگوی او را با جزییات بیشتری بخوانیم: «مطابق آمارها استفاده بیشتر از فضای مجازی احتمال بزهدیدگی را افزایش میدهد و نوع استفاده هم بر امکان بزهدیدگی تأثیر میگذارد و انجام فعالیتهای پرخطر سایبری موجبی برای بزهدیدگی شخص خواهد بود. به عنوان مثال استفاده از شبکههای اجتماعی آنلاین مانند فیسبوک بهعنوان ابزارهایی در جهت بهاشتراکگذاشتن اطلاعات شخصی با دیگران، حضور در اتاقهای گفتگوی آنلاین و... در زمره اعمال پرخطر است!»