Search

باتیستا فارینا؛ خلاق در صنعت خودروسازی

تواناتک– باتیستا فارینا (Battista Farina) دوم نوامبر سال ۱۸۹۳ در شهر تورین ایتالیا به دنیا آمد. او در دوازده سالگی در فروشگاه بدنه اتومبیل برادرش، جیووانی، شروع به کار کرد. کار در آن فروشگاه باعث شد که او تجارب زیادی کسب کند. در هفده سالگی موفق شد طرحی را برای یکی از خودروهای شرکت فیات با نام فیات زیرو به ثبت برساند و جایزه کمیسیون طراحی فیات را به دست آورد. در جنگ جهانی اول مدیریت تولید هواپیماهای آموزشی Aviac را برعهده گرفت. به همین دلیل از نیروی هوایی کشور ایتالیا تقدیرنامه گرفت. او با توجه به تجاربی که در فروشگاه برادر خود کسب کرده بود، شروع به طراحی اتومبیل‌های خود کرد.

سفر به آمریکا و ملاقات با هنری فورد در سال ۱۹۲۰ او را مصمم به تلاش بیش‌تر برای رسیدن به اهداف خود کرد. هر چند که فورد از او خواست در آمریکا بماند و برای شرکت او کار کند، اما باتیستا ترجیح داد به کشور خود بازگردد و موفقیت را در آنجا جستجو کند.

باتیستا در سال ۱۹۲۱ در مسابقات اتومبیل‌رانی آئوستا-گرن سن برناردو شرکت کرد و موفق شد مقام نخست را کسب کند. رکورد او تا ۱۱ سال پابرجا بود. او در همان سال ۱۹۲۱ ازدواج کرد و صاحب دو فرزند به نام‌های سرجیو و جیانا شد.

فارینا

باتیستا در سال ۱۹۳۰ پس از سال‌ها تلاش برای یادگیری فناوری‌های جدید در زمینه طراحی خودرو، شرکت خود را با نام کاروتزریا پینین‌فارینا (Carrozzeria Pininfarina) در شهر تورین راه‌اندازی کرد. تلاش باتیستا در این شرکت طراحی و ساخت بدنه اتومبیل بود. او طرح‌های اولیه خود را روی شاسی‌های ایتالیایی مانند فیات، آلفا رومئو و ایزوتا فراچینی انجام می‌داد.

یکی از خودروهای بی‌نظیری که در این شرکت طراحی شد، «Cisitalia» بود. باتیستا در همه مراحل طراحی این خودرو حضور داشت؛ خودرویی که در حال حاضر در موزه اتومبیل نیویورک به عنوان یکی از هشت خودرو تاثیرگذار تاریخ نگهداری می‌شود. خودرو دیگر باتیستا که در این موزه قرار گرفته «Sigma» است که به دلیل طراحی بی‌نظیرش در حفظ امنیت راننده از شهرت بالایی برخوردار است.

در دهه ۵۰ میلادی شرکت پینین‌فارینا از شهرت و محبوبیت بالایی برخوردار شد. به همین دلیل تولیدکنندگان بزرگی خودروهای خود را به آنان سفارش می‌دادند. ابتدا شرکت‌هایی مانند فیات، لانسیا آرلیا و آلفا رومئو در ایتالیا و پس از مدتی شرکت‌های غیرایتالیایی مانند بی‌ام‌سی و پژو از طرح‌های باتیستا استقبال کردند. این استقبال بی‌نظیر از طرح‌های شرکت، موجب شد باتیستا مرکز جدید شرکت را در شهر گرولیاسکو تاسیس کند.

اوایل دهه پنجاه شرکت استابیلمنتی (Stabilimenti)، که متعلق به برادر باتیستا بود، نیز به شرکت پینین‌فارینا ملحق شد.

باتیستا

از دستاوردهای بزرگ شرکت پینین‌فارینا در سال ۱۹۵۲ طراحی برای شرکت فراری بود. از این همکاری بیش از شصت سال می‌گذرد و شرکت پینین‌فارینا تا کنون بیش از دویست خودرو برای فراری طراحی کرده است. آخرین خودروی طراحی‌شده توسط باتیستا، آلفا رومئو اسپایدر ۱۶۰۰ بود.

باتیستا در سال ۱۹۶۱ مدیریت شرکت را به پسرش سرجیو و دامادش رنزو کارلی واگذار کرد. با این حال همچنان به عنوان مشاور آنان را راهنمایی می‌کرد.

سرجیو تا سال ۲۰۱۲ مدیریت پینین‌فارینا را بر عهده داشت؛ شرکتی که تا سال ۲۰۱۶ ۵۷۸ کارمند داشته است.

باتیستا پینین فارینا در سوم آوریل سال ۱۹۶۶ در ۷۲ سالگی درگذشت. نام او در سال ۲۰۰۴ به تالار افتخارات صنعت خودروسازی اضافه شد. او سال‌های پایانی عمر خود را به فعالیت‌های فرهنگی و امور خیرخواهانه گذراند.