ماریسا مایر؛ از کار در گوگل تا مدیرعاملی یاهو

2019-05-16

تواناتک-  ماریسا مایر در ۳۰ می ۱۹۷۵ در یکی از شهرهای یالت ویسکانسین امریکا به نام وسوا به دنیا آمد. پدرش، مایکل مایر، مهندس بود و مادرش، مارگارت مایر، نیز یک استاد هنر. پدربزرگش نیز شهردار شهر جکسون ویسکانسین بود. ماریسا به کلاس‌های باله، پیانو، اسکی، والیبال، شنا، شیرینی‌پزی و بحث آزاد علاقه‌مند بود و در وقت آزاد برای علایقش زمان می‌گذاشت. فعالیت در این کلاس‌ها موجب شد تا او که زمانی بسیار خجالتی بود به فردی منظم و با اعتماد‌به‌نفس بالا تبدیل شود.

در نوجوانی به ریاضیات و دروس علوم علاقه‌مند شد و زمانی که به دبیرستان واسوا وست رفت به عنوان با استعدادترین دانش‌آموز در دروس شیمی، حساب دیفرانسیل و انتگرال، فیزیک و زیست‌شناسی انتخاب شد. ماریسا در فعالیت‌های غیر‌درسی نیز فرد موفقی بود. او سرپرست گروه‌ مناظره‌ دانش‌آموزان مدرسه‌ واسوا وست بود. تیم مناظره او مدال قهرمانی ایالتی ویسکانسین را از آن خود کرد. در دوران دبیرستان ماریسا در یک خواربار‌فروشی کار می‌کرد و از کارهای جالب او در این خواربارفروشی آن بود که کد اجناس را حفظ می‌کرد تا به این ترتیب کارهای مشتریان سریع‌تر انجام شود. پس از پایان دبیرستان او به عنوان یکی از دو نماینده دانش‌آموزان ایالت ویسکانسین از طرف تامی تامسون، فرماندار ویسکانسین، انتخاب شد تا به اردوی ملی جوانان علوم در غرب ویرجینیا برود. ماریسا شهر خود را به دلیل علاقه‌اش به حضور در دانشگاه استنفورد و تحصیل در رشته پزشکی ترک کرد اما بعد از مدتی رشته تحصیلی خود را عوض کرده و وارد رشته سیستم‌های نمادین شد. سیستم‌های نمادین، ترکیبی از علوم فلسفه، روانشناسی شناخت‌گرا، زبانشناسی و علوم کامپیوتر است. او در سال ۱۹۹۷ لیسانس‌اش را در این رشته با درجه ممتاز گرفت و در سال ۱۹۹۹نیز فوق‌لیسانس دریافت کرد. او پس از پایان تحصیلات خود به موسسه بین‌المللی تحقیقات SRI و سپس لابراتوار تحقیقاتی زوریخ رفت تا دوران کارآموزی خود را بگذراند.

1
در سال ۲۰۱۲  به عنوان شانزدهمین زن قدرتمند در تجارت معرفی شد.

ماریسا مایر کسی بود که کمک کرد تا رشته علوم کامپیوتر وارد دبیرستان برمودا شود و به واحدهای درسی این دبیرستان اضافه شود.

پس از پایان تحصیلات، ماریسا ۱۴ پیشنهاد شغلی دریافت کرد؛ از جمله تدریس در دانشگاه کارنگی ملون و یا مشاوره در شرکت مک‌کینزی. اما ماریسا گوگل را انتخاب کرد و به این ترتیب او بیستمین کارمند گوگل و نخستین مهندس زن استخدامی در شرکت کوچکی به نام گوگل شد.

ماریسا در گوگل ابتدا رهبری تیم رابط کاربری و سرورهای وب را عهده‌دار بود. او در دو سال ابتدای ورودش به گوگل، هفته‌ای ۱۰۰ ساعت کار می‌کرد و همزمان در دانشگاه استنفورد نیز به کار مشغول بود. او مدیر برنامه جذب استعداد گوگل در سال ۲۰۰۲بود و در سال ۲۰۰۵ نیز نایب‌رئیس بخش جستجوی محصولات و تجربیات کاربران شد که در این مدت تلاش‌های ماریسا منجر به تولید گوگل‌مپ، گوگل‌ارث، استریت‌ویو، نوار‌ابزار گوگل، گوگل‌نیوز و جی‌میل شد. تلاش‌های ماریسا مایر تا سال ۲۰۱۰ گوگل را از شرکتی کوچک به شرکتی با‌ ارزشی بیش از ۳۰ میلیارد دلار تبدیل کرد.

در سال ۲۰۱۰ برای جذب سرمایه با برگزاری یک مراسم شام که هزینه‌اش حدود ۳۰ هزار دلار عنوان شده است، ملاقاتی با باراک اوباما ترتیب داد.

ماریسا مایر در سال ۲۰۱۱ از گوگل جدا شد و به عنوان مدیرعامل یاهو به این شرکت پیوست. قبل از پیوستن او به یاهو ارزش سهام این شرکت به‌شدت کاهش یافته بود و تعداد بسیاری از کارمندانش اخراج شده بودند؛ در عرض پنج سال، پنج مدیرعامل عوض کرده بود و سهامداران تنها راه نجات یاهو را ماریسا مایر می‌دانستند. او کارش را به طور رسمی در سال ۲۰۱۲ آغاز کرد. تیم یاهو از میان افرادی مانند، Eddy Cue، نایب‌رئیس ارشد اپل در بخش نرم‌افزارهای اینترنتی و Nikesh Arora، مدیر ارشد کسب‌و‌کار گوگل، ماریسا را به عنوان مدیرعامل یاهو انتخاب کردند.

1
تلاش‌های ماریسا در گوگل منجر به تولید گوگل‌مپ، گوگل‌ارث، استریت‌ویو، گوگل‌نیوز و جی‌میل شد.

ماریسا در ابتدا برنامه آنلاینی به نام PB&J برای کارمندان راه‌اندازی کرد تا با این برنامه کارمندان شکایات و مشکلات خود را ثبت کنند و درباره مسائلی که شرکت با آن مواجه بود رأی و نظر خود را ارائه کنند. او در سال ۲۰۱۳ قوانین مرخصی زایمان را تغییر داد و کمک‌هزینه زایمان را افزایش داد و پرداخت هدیه مالی برای والدین کودک را در این قوانین جای داد. در همین سال بود که یاهو را متقاعد کرد تا Tumblr را به مبلغ ۱.۱ میلیارد دلار خریداری کند؛ اما ایده‌های ماریسا نیز نتوانست کاری را از پیش ببرد و ارزش سهام یاهو ۱.۷ درصد کاهش یافت. البته در سپتامبر سال  ۲۰۱۳ سهام یاهو از زمان ورود ماریسا به دلیل تجارت یاهو با شرکت چینی علی‌بابا دو‌برابر شده بود؛ این پیش از آن بود که ماریسا مشغول به کار در این شرکت شود. پس از آن ماریسا تمامی تیم مدیریتی یاهو را عوض کرد و از کارمندان خواست تا بر تولیدات جدید آنلاین تمرکز کنند.

تلاشهای ماریسا مایر موجب شد تا در سال ۲۰۱۲ مجله فورچن نام او را در فهرست۴۰ مدیرعامل برتر قرار دهد و او را شانزدهمین زن قدرتمند در تجارت معرفی کرد. ماریسا در لیست قدرتمندترین زنان آمریکا در حیطه کسب‌و‌کار مجله فورچن در سال ۲۰۰۸ رتبه ۵۰، در سال ۲۰۰۹  رتبه ۴۴، در سال ۲۰۱۰ رتبه ۴۲، در سال ۲۰۱۱ رتبه ۳۸، در سال ۲۰۱۲ رتبه ۱۴ و در سال ۲۰۱۳ رتبه ۸ را از آن خود کرد. عکس او در سال ۲۰۱۳ روی جلد مجله تایمز چاپ شد. او توسط شرکت Richtopia در سال ۲۰۱۵ به عنوان چهاردهمین مدیرعامل تاثیرگذار دنیا معرفی شد و در سال ۲۰۱۶ به عنوان ناامید‌کننده‌ترین مدیر و رهبر دنیا از طرف مجله فورچن لقب گرفت.

او در سال ۲۰۱۴ یاهو را وادار به خرید شرکت تبلیغات ویدیویی برایترول کرد تا یاهو را در زمینه تبلیغات مدیا به جهانیان معرفی کند؛ اما باز هم در ارزش سهام یاهو تغییر مثبتی اتفاق نیافتاد. سال ۲۰۱۴ یکی از بدترین سال‌های یاهو بود در این سال حساب کاربری و ایمیل بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر یاهو هک شد و اطلاعاتشان به سرقت رفت.

در سال ۲۰۱۵ شرکت یاهو حامی رویدادی به نام Met Gala در زمینه مد و لباس شد و ماریسا نیز به عنوان عضوی از هیئت‌مدیره آن رویداد برگزیده شد. اریک جکسون، یکی از سرمایه‌گذاران یاهو، اعلام کرد که یاهو مبلغی بالغ بر سه میلیون دلار را به این کار اختصاص داده است.

در سال ۲۰۱۶ ماریسا مایر اعلام کرد که شرکت یاهو به شرکت ورایزن واگذار می‌شود و در نهایت پس از آن‌که یاهو به ورایزن پیوست او بعد از 5 سال که مدیرعامل یاهو بود از این سمت کناره‌گیری کرد.

1
ثروت ماریسا مایر بیش از ۵۴۰میلیون دلار برآورد شده است.

ماریسا در سال ۲۰۰۷ از طریق یک دوست مشترک با وکیل و سرمایه‌گذاری به نام زاخاری باگو آشنا شد. این دو در سال ۲۰۰۹  با هم ازدواج کردند و در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۲ پسرشان، مک الیستر، به دنیا آمد که پس از آن ماریسا مهدکودکی را در دفتر یاهو راه‌اندازی کرد. در سال ۲۰۱۵ نیز دو دختر دوقلویش ماریل و سیلوانا به دنیا آمدند. ماریسا از سال ۲۰۰۸ در پنت‌هاوس خود در هتل فورسیزن در سانفرانسیسکو زندگی می‌کند.

در ماه می ۲۰۱۷ ثروت ماریسا مایر بیش از ۵۴۰ میلیون دلار برآورد شد. درآمد او در یاهو که شامل دستمزد، پاداش و سود سهام بود بیش از دو میلیون دلار در سال تخمین زده شده بود. او خانه‌ای در پالوآلتو (در ایالت کالیفرنیا) نیز دارد که در مجاورت دانشگاه شهر است.

ماریسا مایر به غیر از مدیرعاملی یاهو، در عرصه‌های دیگر نیز فعالیت‌های فراوانی داشته است؛ وی در هیئت‌ مدیره موزه طراحی ملی، آکادمی باله نیویورک و سانفرانسیسکو و موزه هنرهای مدرن سانفرانسیسکو فعال بوده و همچنین در شرکت‌های بسیاری سرمایه‌گذاری کرده است؛ شرکت‌هایی مانند Minted، پلتفرم ویدیویی Airtime، شرکت تجارت الکترونیکی Brit plus، شرکت پردازنده پرداخت موبایل Square و شرکت تحقیقات ژنتیک Natera از جمله این شرکت‌ها هستند.

تلگرام