اندی رابین؛ خالق اندروید

2019-07-22

تواناتک- اندی رابین (Andrew E. Rubin) سال ۱۹۶۳ در نیویورک به دنیا آمد. پدرش، که روانشناس بود، شرکتی کوچک با هدف تولید تصاویری از آخرین گجت‌های الکترونیک داشت. بدین ترتیب اندی مجذوب کار پدر شد. از سال ۱۹۷۷ تا سال ۱۹۸۱ در دبیرستان Horace Greeley مشغول به تحصیل شد. سپس به کالج اوتیکا (Utica College) رفت و مدرک کارشناسی رشته کامپیوتر را در سال ۱۹۸۶ دریافت کرد.

اندی در سال ۱۹۸۶ نخستین کار خود را در کارل‌ زایس Carl Zeiss AG آغاز کرد و تا سال ۱۹۸۸ در آن‌جا ماند. پس از آن برای مدت کوتاهی به ژنو رفت و در مجموعه SIP کار کرد. در سفری که به جزیره کیمن داشت با بیل کسول آشنا شد. بیل به او پیشنهاد داد برای کار به کمپانی اپل، که خودش هم در آن‌جا مشغول به کار بود، برود. مدتی بعد اندی به Apple, Inc پیوست؛ ابتدا در بخش تولید و سپس در واحد تحقیقات مشغول به کار شد.

اپل در سال ۱۹۹۰ زیرمجموعه‌ای به نام جنرال‌مجیک راه‌اندازی کرد و رابین به آن‌جا منتقل شد. در آن‌جا مجیک‌کپ (Magic Cap) را راه انداخت؛ ولی این پروژه نظر مدیران اپل را به خود جلب نکرد و در سال ۱۹۹۵ تعطیل شد. پس از پایان کار این پروژه ناموفق، اندی رابین و برخی از توسعه‌دهندگان جنرال‌مجیک کمپانی آرتمیس ریسرچ را راه‌اندازی کردند. این کمپانی وب تی‌وی (WebTV) را - که پیوندی میان اینترنت و تلویزیون بود - به وجود آورد.

1
اندی در سال ۲۰۰۳ شرکتی را با نام اندروید به همراه سه شریک دیگر تاسیس کرد

در سال ۱۹۹۷ مایکروسافت کمپانی آرتمیس ریسرچ را خریداری کرد و بدین ترتیب اندی رابین به مایکروسافت پیوست. او علاقه خود به ربات‌ها را فراموش نکرد و رباتی مجهز به دوربین ساخت که قادر بود به اینترنت هم وصل شود. در سال ۱۹۹۹ اطلاعات این ربات به وسیله افرادی در خارج از مایکروسافت به سرقت رفت و اندی مجبور شد وب تی‌وی را ترک کند.

او پس از خروج از مایکروسافت فروشگاه کوچکی در پالوآلتو کالیفرنیا اجاره کرد و آ‌ن‌جا را به آزمایشگاهش تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۹ شرکت دنجر (Danger) را با مشارکت تعدادی از همکاران قدیمی خود تاسیس کرد و خود مدیرعاملش شد؛ فعالیت این شرکت در حوزه طراحی سخت‌افزار، نرم‌افزار و خدمات بود. مدتی بعد ساخت دستگاهی با نام Danger Sidekick موجب شهرت و موفقیت این شرکت شد. این دستگاه در حقیقت وسیله‌ای برای اسکن یک شیء و دریافت اطلاعاتی درباره آن در اینترنت بود؛ محصولی که از زمان خود جلوتر بود.

پس از آن‌که مایکروسافت شرکت دنجر را خرید، رابین ایده‌ای جدید در ذهن خود پروراند؛ اندروید. او در سال ۲۰۰۳ شرکتی را با همین نام به همراه سه شریک دیگر تاسیس کرد. هدف اول آن‌ها ایجاد و توسعه یک سیستم‌عامل پیشرفته برای دوربین‌های دیجیتال بود اما از آن‌جا که دوربین‌های دیجیتال بازار بزرگی نداشتند به مرور آن‌ها به سراغ تولید یک سیستم‌عامل برای گوشی‌های هوشمند رفتند تا با Symbian، BlackBerry OS و Microsoft Windows Mobile رقابت کنند.

لری پیج، از بنیان‌گذاران گوگل که متوجه پتانسیل بالای اندروید و همچنین تلاش‌های اندی رابین شده بود، در جولای سال ۲۰۰۵ شرکت اندروید را خریداری کرد. اندی به عنوان معاون ارشد اندروید تیم هشت نفره‌ای را رهبری کرد تا پلتفرم تلفن همراه را توسعه دهد و از این طریق توانست اندروید را به عنوان یک پلتفرم برای دستگاه‌های تلفن همراه عرضه کند. در نهایت نخستین گوشی با سیستم‌عامل اندروید با نام HTC G1 روانه بازار شد. محبوبیت این سیستم‌عامل به حدی بالا بود که در کم‌تر از پنج سال تیم هشت نفره اندی رابین به ۲۵۰ نفر افزایش یافت.

اندی تا سال ۲۰۱۳ معاون ارشد بخش موبایل و محتویات دیجیتالی در گوگل بود؛ این بخش پروژه توسعه سیستم‌عامل متن باز اندروید را برای تلفن‌های همراه بر عهده داشت. پس از آن او از تیم اندروید به بخش رباتیک گوگل منتقل شد.

1
در سال ۱۹۹۷ اندی رابین به مایکروسافت پیوست

در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۴ اندی رابین گوگل را ترک کرد و شرکت Playground Global تاسیس کرد و خود نیز به عنوان مدیرعامل آن مشغول به کار شد. بنا به بعضی اطلاعات فاش‌شده، دلیل ترک گوگل توسط اندی رابین، شکایت یکی از کارمندان زن این کمپانی درباره رفتار و قضاوت نامناسب او بوده است. جالب این‌که گوگل از سال ۲۰۱۶، ۴۸ نفر از کارمندانش را به دلیل ادعاهایی مربوط به آزار جنسی اخراج کرده است. ساندرا پیچای، مدیر اجرایی گوگل، در نامه‌ای به کارمندان این کمپانی گفت که گوگل در برابر رفتارهای نامناسب اقدامات سختگیرانه‌ای اتخاذ خواهد کرد.

اندی رابین از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ با شرکت Redpoint Ventures همکاری کرد. او در سال ۲۰۱۵ کمپانی اسنشال پروداکت را تاسیس کرد که دو سال بعد از تلفن‌های همراه خود با نام Essential Phone و Essential Home رونمایی کرد.

تلگرام