تواناتک- نریمان فروردین در ۲۴ تیرماه سال ۱۳۳۵ در تهران به دنیا آمد. زمانی که دو ساله بود خانوادهاش به کرمانشاه رفتند. نریمان تا ۱۷ سالگی در آنجا بود. سال آخر دبیرستان از کرمانشاه به تهران رفت و از دبیرستان «هدف» دیپلم گرفت. در سال ۱۳۵۳ در دانشگاه آریامهر، دانشگاه شریف کنونی، پذیرفته شد. پس از انقلاب ۵۷ به دلیل تعطیلی دانشگاهها هنوز لیسانس خود را دریافت نکرده بود که به آمریکا مهاجرت کرد. او تحصیلات دانشگاهی خود را در موسسه پلیتکنیک رنسلیر Polytechnic Institute Rensselaer، از قدیمیترین دانشگاههای آمریکا در حوزه تحقیقات تکنولوژی، گذراند و موفق به کسب مدرک دکترا در رشته مهندسی الکترونیک در سال ۱۹۸۳ از آن دانشگاه شد.
دکتر نریمان فروردین در سال ۱۹۸۴ به عنوان استادیار در دانشکده مهندسی برق دانشگاه مریلند کار رسمی خود را آغاز کرد. ۱۰ سال بعد به صورت موقت رئیس دانشکده مهندسی برق شد و بعد از چند ماه رئیس دپارتمان این دانشگاه. او شش سال در این سمت بود. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ دکتر نریمان به سمت ریاست دانشکده مهندسی کلارک دانشگاه مریلند انتخاب شد.
تحقیقات دکتر نریمان فروردین در زمینه تئوری اطلاعات و برنامهنویسی، فشردهسازی و انتقال سیگنالهای چندرسانهای و تصویر و کدبندی ویدئو برای شبکههای ارتباطی بیسیم است.
دکتر نریمان فروردین با همکاری ایجی آتسومی از ژاپن روشی نوین برای فشردهسازی تصاویر ارائه کرد. در روش فشردهسازی تصاویر، به کاربر اجازه داده میشود که در هنگام گرفتن یک عکس، منطقه مورد نظر را در تصویر انتخاب کند. در این اقدام افزایش سرعت و امکان بازسازی بهتر تصاویر دیجیتالی از طریق خطوط ارتباطی فراهم میشود. این تکنولوژی میتواند در یک دوربین دیجیتال قرار بگیرد و کاربر با انتخاب منطقه مورد نظر خود، تنها اطلاعات آن منطقه را ثبت کند. این کار موجب افزایش رزولیشن و کاهش فضای ذخیرهشده هم میشود.
نریمان فروردین به همراه سه دانشجوی ایرانی، که در دانشکده مهندسی برق مریلند تحصیل کرده بودند، شرکت «شبکههای زاگرس» Zagros Networks را تاسیس کرد. این شرکت تراشههای کامپیوتری تولید میکند. او همچنین شرکت Nova Therm Technologies را تاسیس کرد که از طریق تکنولوژی پیشرفته، فناوریهایی را برای بهبود بهرهوری انرژی ساختمانها توسعه میدهد.
نریمان فروردین از اول ژوئیه سال ۲۰۱۱ به عنوان هفتمین مدیر موسسه فناوری استیونس در شهر هوبوکن ایالت نیوجرسی فعالیت خود را آغاز کرد. این انستیتو یکی از مهمترین مراکز دانشگاهی حوزه تکنولوژی و مخابرات تا سطح دکترا ست. انتخاب دکتر نریمان به عنوان مدیر موسسه استیونس از بین حدود ۱۰۰ کاندید و طی ۹ ماه انجام شد. جورج کرفیاتیس، رئیس موقت دانشگاه استیونس، درباره انتخاب دکتر نریمان به عنوان مدیر موسسه استیونس گفت:
«من با نهایت افتخار به دکتر نریمان فروردین برای انتخاباش به سمت هفتمین رئیس جامعه استیونس خوشآمد میگویم. وی تجربیات و دیدگاه وسیع خود را برای چنین مسئولیتی به همراه دارد و به شکوفایی انستیتوی استیونس در یک رهبری جهانی در چارچوب آموزش، پژوهش و ابتکار ادامه خواهد داد.»
از زمان انتخاب دکتر نریمان فروردین به عنوان مدیر موسسه استیونس، تحولات بزرگی در این دانشگاه به وجود آمده است؛ مدرنسازی و توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات دانشگاه و ارتقای تمامی کلاسهای درس به پیشرفتهترین فناوریها و همچنین پیشرفت و رشد دانشجویان و افزایش ۱۳۰ درصدی میانگین نمره دانشجویان، افزایش برنامههای کاربردی در مقطع کارشناسی تا ۱۵۷ درصد و افزایش ثبتنام دانشجویان کارشناسی تا ۴۱ درصد و اضافهشدن فضاهای علمی و آزمایشگاهی، نمونههایی از این تحولات است.
نریمان فروردین عضو هیئت مدیره شورای فناوری نیوجرسی و انجمن ملی کالجها و دانشگاههای مستقل (NAICA) و عضو هیئت مدیره انجمن آموزش عالی تجارت (BHEF) است.
دکتر نریمان فروردین تا کنون جوایز و افتخارات فراوانی را به دست آورده است که از این جوایز میتوان به جایزه Presidential Young Investigator بنیاد ملی علوم، جایزه George Corcoran برای خدمت برجسته به تحصیل در مهندسی الکترونیک، اشاره کرد و همچنین انتخاب وی به عنوان نامزد مدرس سال ۲۰۱۶ از سوی شورای تحقیق و توسعه نیوجرسی، جایزه رهبری آکادمی معتبر کارنگی در سال ۲۰۱۷ و جایزه اختراع سال از دانشگاه مریلند. او هفت اختراع را به ثبت رسانده و نویسنده یا دستیار نویسنده در ۱۵۰ مقاله فنی بوده است.
نریمان فروردین در کشوری که زادگاه او نیست به موفقیت دست یافته در حالی که قاسم اکسیریفرد - رتبه اول المپیاد فیزیک در سال ۷۴، دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف و یک نابغه در زمینه فیزیک - به گفته مسئولین جمهوری اسلامی به دلیل صدای زنانه از دانشگاه خواجه نصیر طوسی اخراج شده است. بسیاری از نخبگان ایرانی در جهان امروز به این دلیل موفق هستند که در کشورهای دیگری جز ایران توانستهاند نبوغ خود را به منصه ظهور برسانند.