«احمد خاتمی» - امام جمعه موقت تهران - از جمله روحانیونی است که به مواضع تند و افراطی خود مشهور است؛ چه آنکه او حتی در مقایسه با روحانیون منتسب به حکومت نیز مواضع تندتری دارد. به عنوان نمونه او یکبار صراحتا گفت فقط نوروزی را قبول دارد که صبغه دینی داشته باشد. یا او در خرداد ۱۳۹۸ در نماز جمعه تهران به تعبیر «آخوند حکومتی» اشاره کرد و آن را موجب «افتخار» دانست. خاتمی در خرداد ۱۳۹۳ نیز صراحتا گفت حکومت باید به زور مردم را به بهشت ببرد و اضافه کرد: «حکومت وظیفه دارد جاده را هموار کند برای بهشتی شدن مردم».
احمد خاتمی که متولد ۱۳۳۹ در سمنان است و علاوه بر امامت جماعت نماز جمعه تهران، در مجلس خبرگان نیز عضویت دارد، در کنار مواضع بالا، مواضع تندی علیه اینترنت و فضای مجازی نیز دارد. پس از قطعی اینترنت در جریان تظاهرات سراسری آبان ۹۸، او در نماز جمعه دوم آذر از این تصمیم حکومت ستایش کرد و بر ضرورت ایجاد «اینترنت بومی» تاکید کرد.
احمد خاتمی در سخنان خود دراینباره گفت: «از تدبیرهای ستودنی در این ماجرا قطع اینترنت بود؛ اگر مسئولین میخواهند اهمیت کار را درک کنند ببینند دشمن و شبکههای خارجی چقدر ناراحتاند از این اتفاق؛ این یعنی لانه زنبور را شناسایی کردند؛ از آنها درخواست میکنم، پیامرسان های داخلی را تقویت کنند و اینترنت بومی را هر چه زودتر راهاندازی کنند؛ اگر در این کار کوتاهی کنید در پیشگاه خدا جوابی نخواهید داشت. تقاضا دارم اینترنت را باز باز نکنید. دیدید که به مردم جنایت یاد میدادند».
مواضع خاتمی علیه اینترنت و فضای مجازی، سابقهای قدیمیتر نیز دارد. احمد خاتمی در فروردین ۱۳۹۶ نیز فضای مجازی را به «آتش» تشبیه کرد که «دین و اخلاق و استقلال کشور را هدف قرار داده» است . او از مسئولین خواست خطر فضای مجازی را درک کنند تا بتوانند آماده مقابله با آن شوند. به باور او مسئولین فرهنگی باید خودشان را در این مقابله «قرارگاه مبارزه با تهاجم فرهنگی» ببینند.
احمد خاتمی پس از تظاهرات سراسری دیماه ۹۶ نیز، به فضای مجازی باز حمله کرد و با پیوند زدن فضای مجازی با مبارزه مسلحانه و «ضدانقلاب»، این فضا را «ابزار اغتشاشات» دانست و از جمهوری اسلامی خواست در حوزه فضای مجازی، مدل چین و روسیه را اجرایی کند. خاتمی در سخنانی تفصیلیتر گفت: «قصد آنها این بود که سلاح را کم کم وارد ایران کنند و ماه بهمن را به جنگ بکشانند... ابزار این اغتشاشات فضای مجازی بود، نمی گوییم فضای مجازی نباشد بلکه می گوییم فضای مجازی باید کنترل شده و صحیح باشد تا به ارکان نظام آسیب وارد نشود مانند آنچه در چین و روسیه اجرایی شده است». احمد خاتمی در بهمن همان سال نیز در تعبیری بسیار تند، فضای مجازی را به «سگ هار» تشبیه کرد که: «اگر رها شود دوباره گاز خواهد گرفت».
جبههگیری احمد خاتمی علیه فضای مجازی باز هم سابقهای قدیمی دارد. احمد خاتمی در شهریور ۱۳۹۳ نیز ضمن انتقاد از اینترنت پرسرعت در گوشیهای تلفن همراه، درباره فضای مجازی گفت: «وقتی گل به مردم میدهید خارها را بکنید تا دست مردم زخمی نشود». او همچنین تقاضای اصلی مردم را «فضای پاک اینترنتی» دانست و صراحتا گفت که: «معقول نیست زمانی که ساختارهای نظارتی ما کامل نشده است فضای اینترنتی را آزاد آزاد در اختیار مردم بگذاریم».