Search

محمدامین آقامیری؛ سرباز پیاده خامنه‌ای برای جنگ با گردش آزاد اطلاعات

نام رسمی او «سیدمحمدامین آقامیری» است، متولد سال ۱۳۶۴ در تهران. در اطلاعات مربوط به او آمده است که در دانشگاه صنعتی شریف، مهندسی برق و مدیریت خوانده و دکترای خود را در رشته مدیریت از همین دانشگاه دریافت کرده است. در المپیاد کشوری فیزیک مدال برنز گرفته است.

پدر او، محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی است و خود او نیز با دختر محمدجواد لاریجانی ازدواج کرده است و داماد خانواده لاریجانی محسوب می‌شود. محمدامین آقامیری یک «آقازاده»ی تمام عیار است.

در اسفند ۱۴۰۱ بود که محمدامین آقامیری به جای ابوالحسن فیروزآبادی به سمت دبیر و رئیس مرکز ملی فضای مجازی انتخاب شد. این انتصاب به حکم مستقیم ابراهیم رئیسی و با تایید و تصویب علی خامنه‌ای انجام گرفت. آقامیری پیش از این انتصاب در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کرد و معاون فناوری و نوآوری در این وزارتخانه بود.

با توجه به همین «آقازادگی» محمدامین آقامیری بود که محمد مهاجری که خود یک فعال «اصولگرا» محسوب می‌شود در توییتی به کنایه نوشت: «فقط خواستم عرض کنم آقای محمدامین آقامیری دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی داماد آقای جواد لاریجانی و پدر ایشان هم رئیس دانشگاه شهید بهشتی. مبارک است».

سال ۱۴۰۱ با حکم مستقیم ابراهیم رئیسی و تایید علی خامنه‌ای به سمت دبیر و رئیس مرکز ملی فضای مجازی انتخاب شد

در حکمی که ابراهیم رئیسی برای محمدامین آقامیری صادر کرده است، ۱۰ وظیفه بر شمرده شده است که ردپای دغدغه‌های خامنه‌ای در حوزه اینترنت به آسانی در آن مشاهده می‌شود. از جمله در بند دهم این حکم چنین آمده است: «مواجهه هوشمندانه با فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی با رویکرد بسط فرهنگ ایرانی – اسلامی بالاخص در زمینه سبک زندگی و مقابله موثر با تهاجم فکری – فرهنگی دشمن».

نیازی به یادآوری نیست که اساسا عبارت «تهاجم فرهنگی» عبارتی است که علی خامنه‌ای در سال‌های آغازین فعالیت خود در جایگاه ولی فقیه در جمهوری اسلامی در دهه ۷۰ آن را ابداع کرد تا بتواند به ایده‌های محدودیت‌آفرین خود مشروعیت بخشد. بر این اساس به نظر می‌رسد محمدامین آقامیری گزینه مطلوبی است.

محمدامین آقامیری از جمله افرادی است که در درون دانشگاه صنعتی شریف و در سال‌های دانشجویی در بسیج دانشجویی فعالیت می‌کرد و در برهه‌ای مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه بود. مسئولی که پا به پای دیگر بسیجی‌ها در مواقع لزوم از داد و عربده ابایی نداشت. در اینجا می‌توان تصاویری از حضور بسیجی‌وار او در برهم‌زدن مراسمات مختلف را دید. او در جایگاه یک «نخبه» در دیداری در سال ۱۳۹۰ نیز در حضور خامنه‌ای سخنرانی کرد.

تجمیع «آقازادگی» و فعالیت در سویه‌های مطلوب نظام جمهوری اسلامی بود که از همان سنین جوانی و دهه ۳۰ او را در جایگاه پست‌های مختلف و متفاوت نشاند که لیست بلندی از آن سمت‌ها را در اینجا می‌توان مشاهده کرد.

در حال نگارش سخنان خامنه‌ای در دیداری در سال ۱۳۹۰

در اردیبهشت ۱۴۰۲ بود که وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، محمدامین آقامیری را در لیست تحریم‌ خود قرار داد. مشخصا دلیل تحریم محمدامین آقامیری، نقض حقوق بشر، اعمال سانسور اینترنت و سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز ملت ایران بر شمرده شد. محمدامین آقامیری نقش بسیار پررنگی در وضعیت فاجعه‌بار اینترنت در سال ۱۴۰۱ در ایران داشت.

فعالیت محمدامین آقامیری در حوزه نقض آزادی اینترنت بر اساس چنان رویکردهای تنگ‌نظرانه و محدودیت‌آفرینی بوده است که حتی صدای برخی از فعالان در جمهوری اسلامی را نیز در آورده است. از جمله مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در خرداد ۱۴۰۲ نامه‌ای خطاب به محمدامین آقامیری منتشر کرد و با انتقاد شدید از وضعیت فیلترینگ در بخشی از نامه خود نوشت: «مسلماً در دوران هوش مصنوعی و کوانتوم و اینترنت و امثال این پیشرفت‌های علمی، نمی‌شود با همان شیوه‌های چهل سال قبل، دوران تلفن‌های کذایی و ضبط‌‌صوت‌های کذایی کار کرد».

محمدامین آقامیری اما گوشی برای شنیدن این حرف‌ها ندارد بلکه سخت در پی تحقق آرمان‌های علی خامنه‌ای در حوزه اینترنت است. بر همین اساس در یک سخنرانی در ۲۴ تیر ۱۴۰۲  بر نقش حکومت در شکل‌دهی به محتوا در اینترنت تاکید کرد و گفت: «طراحی سکوهای بومی بر مبنای ارزش‌های اسلامی و ایرانی از اولویت‌های ماست و برهمین اساس باید در حوزه سرویس و خدمات مبانی فکری حکمرانی کشور در قالب‌ها تجسد و تبلور یابد».

محمدامین آقامیری سرباز پیاده‌ و مخلص علی خامنه‌ای برای جنگ با گردش آزاد اطلاعات است.