آیا میدانید فایل فشرده چیست و اساسا چرا باید فایلها را فشرده کرد؟ در این مقاله درباره فایلهای فشرده میگوییم و اینکه چطور فایلهای معمولی را فشرده کنید و در کل به این میپردازیم که فایده این کار چیست؟
ممکن است اولین سوالی که در ذهن شما پیش بیاد، این باشد که چرا اصلا باید فایلها را فشرده کرد؟
پاسخ این است که معمولا بیشتر ما همیشه برای ارسال فایلهای سنگین با مشکل روبهرو هستیم، چه از طریق ایمیل و چه در شبکههای اجتماعی و اپلیکشنهای ارتباطی، همواره هم محدودیت برای ارسال فایل با یک سایز مشخص وجود دارد. پس باید آنها را فشرده کنید و بعد برای هر کسی که میخواهید، بفرستید. یا طوری هست که سیستمتان محدودیت حافظه دارد و بهتر است فایلهای سنگین را به صورت فشرده در آن ذخیره و نگهداری کنیند.
نحوه فشردهکردن فایلهای معمولی
ابزارهای زیادی وجود دارند که میتوانند برای شما فایلها را فشرده کنند؛ اما در سیستمعامل ویندوز و مک، خودِ سیستمعاملها این قابلیت را دارند و شما با آنها میتوانید بدون نیاز به استفاده از ابزار جانبی، فایلها را فشرده کنید یا از حالت فشرده خارج کنید. در ادامه به نحوه انجام این کار در این سیستمها میپردازیم.
ویندوز
در ویندوز بهسادگی میتوانید روی فولدر یا فایل مورد نظرتان، کلیکراست کنید و سپس روی گزینه Compressed zip file بزنید. پس از طی مدت کوتاهی می بینید که فایل فشرده میشود.
برای اینکه اون را دوباره از حالت فشرده در بیاورید نیز میبایست روی فایل کلیکراست کنید، گزینه Extract All را بزنید و بعد انتخاب کنید که آن فایل وقتی از حالت فشرده در آمد، در کجا ذخیره شود. در نهایت نیز روی گزینه Ok بزنید.



مک او.اس
در سیستم مک او.اس هم کار به این صورت است که روی فایلی که میخواهید فشرده کنید، کلیکراست کنید، روی گزینه Compress Items بزنید تا فایل مورد نظر فشرده شود. برای خارجکردن از حالت فشرده نیز کافی ست روی فایل کلیکراست کنید و گزینه open را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا فایل برای شما از حالت فشرده خارج شود.
این کار توسط ابزار Archive Utility، که در خود مک طراحی شده است، انجام میشود. اما با این ابزارِ داخلی شما نمیتوانید مشخص کنید فایلی که از حالت فشرده خارج میشود، کجا ذخیره شود، معمولا به صورت اتوماتیک همان جایی که فایل قرار دارد، ذخیره میشود.


فشرهکردن چند فایل به طور همزمان
موردی که درباره فشردهسازی فایلها باید بدانید، این است که شما با این قابلیت میتوانید چند فایل را همزمان در یک فایل، فشردهسازی کنید، برای انجام این کار، کافی ست همه فایلها را با هم انتخاب کنید و روی آنها کلیکراست کنید و ادامه کار هم مانند مراحلی است که برای بقیه فایلها انجام دادید.
ما توصیه میکنیم تا زمانی که سیستمعامل، ابزار داخلی دارد، هیچ ابزار جانبی را برای این کار، روی دستگاهتان نصب نکنید اما اگر خواستید با ابزارهای جانبی کار کنید، میتوانید از نرمافزار WinRAR برای فشردهسازی فایلها استفاده کنید. برنامه وینرار دارای فرمتهای مختلفی مثل ZIP و RAR است که شامل قابلیتهای متنوعی نیز میشود.
اندروید
در اندروید نیز میتونید فایلها را فشرده کنید. اپلیکیشن RAR اپلیکیشن مناسبی است برای فشردهسازی فایلها در اندروید. این ابزار نیز میتواند فایلها را فشرده کند و هم از حالت فشرده خارج کند و هم اینکه میتواند فایلها را برای شما رمزگذاری کند.

برای استفاده از این اپ، ابتدا آن را از گوگلپلی دانلود و اجرا کنید. در مرحله بعد، لیستی از همه فایلهای موجود در دستگاهتان به شما نمایش میدهد که شما میبایست فایل موجود نظرتان را از لیست انتخاب کنید و گزینهای که کنارش یک علامت + دارد را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، نیاز دارید تا مسیر ذخیرهسازی فایل و فرمت آن را مشخص کنید.
این اپلیکیشن همانطور که گفتیم، امکان رمزگذاری فایلهای فشرده را نیز دارد. اگر خواستید فایلی را رمزگذاری کنید، در همان مرحله روی گزینه Set Password بزنید و رمز مورد نظرتان را وارد کنید. و در نهایت نیز روی گزینه Ok بزنید تا فایل برای شما فشرده و رمزگذاری شود.

روی گزینه Browse، و مسیری که میخواهید فایل ذخیره شود را انتخاب کنید و روی گزینه Ok بزنید.
برای خارجکردن فایل از حالت رمزگذاری، در لیست فولدرها، فولدر فشرده را انتخاب کنید، روی گزینهای که بالای آن یک فلش روبهبالا دارد، بزنید و در مرحله بعد
اگر هم فایلی که میخواهید از فشردهسازی خارج کنید، رمزگذاری شده باشد، از شما رمز عبور میخواهد که باید این رمز را به آن بدهید تا مراحل کار کامل شود.
